Špagety se sójovou rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se sójovou rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30715 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
250 g | Lilek |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
500 g | Špagety |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 632,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Lilek, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se sójovou rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody se 2 lžícemi sójové omáčky. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Očištěnou feferonku a česnek nadrobno nasekáme, lilek a rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky. |
3 | Část bylinkových lístků, feferonku a česnek osmahneme na 2 lžících oleje. Podlijeme zbylou sójovou omáčkou, přidáme rajčata, dusíme asi 5 minut. |
4 | Na 2 lžících oleje opečeme lilek dokřupava. |
5 | Uvařené špagety opečeme na rozehřátém másle a vmícháme do nich omáčku. |
6 | Podáváme posypané kostkami lilku a ozdobené zbylými bylinkami. |