Recept

Cuketová musaka s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30716
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
70 g Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
150 g Cibule
650 g Cuketa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
170 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
170 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gouda 45%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
9% Sacharidy 33 g
41% Tuky 31 g
25% Sodík 502 mg
38% Bílkoviny 21 g

Cuketová musaka s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nasekanou cibuli s česnekem necháme zesklovatět na oleji. Přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata a chvíli povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Smícháme mléko, smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Směs osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme do ní oloupané, na plátky nakrájené brambory, omyté, na plátky nakrájené cukety, bylinky, rajčata s cibulí a sýrovou omáčkou. Každou vrstvu mírně osolíme. Vrchní vrstvu tvoří sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla.

4

Pokrm zapékáme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept