Recept

Studený krémový holubí bujon s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30717
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

0,5 kávová lžička Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 špetka Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Ředkev bílá
6 ks Ředkvička
0,5 polévková lžíce Řeřicha
100 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
Bujon z holoubat [30620]
100 g Celer bulvový
0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sůl mořská
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,040 kcal
Kilojoule 4 351kJ
9% Sacharidy 32 g
125% Tuky 94 g
129% Sodík 3 g
95% Bílkoviny 53 g

Studený krémový holubí bujon s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme 6 ks červených ředkviček a 4 ks bílé ředkvičky.

2

Ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka.

3

Bylinky: kopr, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme a vše drobně pokrájíme.

4

Studený holubí bujon ochutíme citronovou šťávou, sušeným česnekem, mletým chilli, cukrem a solí. Pak přimícháme zakysanou smetanu a nakonec všechny bylinky a ředkvičky.

5

Bujon podáváme vychlazený.

6

Bujon z holoubat [30620]:

7

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

8

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

9

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

10

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

11

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

12

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept