Recept

Brambory s mangoldem a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30718
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory vařené ve slupce
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Majoránka
500 g Mangold
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 218kJ
16% Sacharidy 59 g
33% Tuky 25 g
58% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Brambory s mangoldem a houbami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme.

2

Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na 2 lžících másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby, omytý, na nudličky nakrájený mangold, polovinu nasekaných bylinek a prolisovaný česnek. Vše opékáme 2-3 minuty.

3

Zeleninu přelijeme vinným octem, vývarem a chvíli povaříme. Přidáme zbylé bylinky, osolíme a opepříme.

4

Brambory promícháme s mlékem, smetanou a se žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a směs podle chuti osolíme a opepříme.

5

Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, zeleninu a znovu brambory. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.

6

Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept