Brambory s mangoldem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s mangoldem a houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30718 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Majoránka |
500 g | Mangold |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 170,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibule, Majoránka, Mangold, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s mangoldem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. |
2 | Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na 2 lžících másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby, omytý, na nudličky nakrájený mangold, polovinu nasekaných bylinek a prolisovaný česnek. Vše opékáme 2-3 minuty. |
3 | Zeleninu přelijeme vinným octem, vývarem a chvíli povaříme. Přidáme zbylé bylinky, osolíme a opepříme. |
4 | Brambory promícháme s mlékem, smetanou a se žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a směs podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, zeleninu a znovu brambory. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. |
6 | Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut. |