Rybí filé se žampiony a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé se žampiony a jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé rybí |
2 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 371,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé se žampiony a jablky postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Potom filé osolíme, opepříme a osmahneme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky. |
2 | Porce urovnáme do máslem vymazané zapékací formy, poklademe plátky očištěných žampionů a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Měkké filé vyjmeme a do šťávy vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na plátky nakrájená jablka. Osolíme a lehce podusíme. |
4 | Porce filé upravíme na talíře a obložíme směsí jablek, žampionů, slaniny a cibule. |