Žampionové ranečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové ranečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30726 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Salám měkký |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 579,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Salám měkký, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové ranečky postup přípravy receptu:
1 | Salám nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. |
2 | Směs urovnáme na čtverce alobalu a každou porci dobře zabalíme. |
3 | Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
4 | Před podáváním alobal rozbalíme a pokrm zakapeme kečupem. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb. |