Recept

Holubí polévka s fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 30728
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Fenykl obecný
4 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 ks Šalotka
1,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Víno portské
10 g Zázvor celý
Bujon z holoubat [30620]
100 g Celer bulvový
0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sůl mořská
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,199 kcal
Kilojoule 5 017kJ
15% Sacharidy 53 g
125% Tuky 94 g
134% Sodík 3 g
99% Bílkoviny 56 g

Holubí polévka s fenyklem postup přípravy receptu:

1

4 menší hlízy fenyklu a šalotku očistíme a omyjeme. Fenykl pokrájíme na nudličky. Fenyklovou nať si odložíme na ozdobu. Šalotku pokrájíme nadrobno. Oloupaný a omytý zázvor nastrouháme.

2

V hrnci na rozpáleném arašídovém oleji krátce cibuli s fenyklem podusíme, ochutíme solí, strouhaným zázvorem, bílým pepřem, promícháme a zalijeme 1 litrem holubího bujonu. Přidáme portské bílé víno a zeleninu vaříme pomalu 7 minut.

3

Porce polévky ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.

4

Bujon z holoubat [30620]:

5

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

6

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

7

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

8

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

9

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

10

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce), pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept