Recept

Holubí polévka s fenyklem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30729
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 kávová lžička Česnek sušený
2 špetka Chilli koření mleté
4 ks Cibulka jarní
3 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno portské
2 špetka Zázvor mletý
Bujon z holoubat [30620]
100 g Celer bulvový
0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sůl mořská
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,120 kcal
Kilojoule 4 687kJ
11% Sacharidy 39 g
124% Tuky 93 g
133% Sodík 3 g
95% Bílkoviny 54 g

Holubí polévka s fenyklem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Omytá, spařená a oloupaná rajčata zbavíme zrníček a pokrájíme je na osminky.

2

V hrnci na rozpáleném oleji cibuli s fenyklem podusíme, ochutíme špetkou zázvoru, mletým chilli, sušeným česnekem, promícháme a zalijeme 1 litrem holubího bujonu.

3

Přidáme portské bílé víno, rajčata, dochutíme solí a zeleninu vaříme pomalu 6-8 minut.

4

Do polévky přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

5

Bujon z holoubat [30620]:

6

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

7

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

8

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

9

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

10

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

11

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept