Borůvkové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkové noky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3073 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Borůvky |
2 polévková lžíce | Cukr skořicový |
0,1 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 61,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkové noky postup přípravy receptu:
1 | Mléko, vejce a sůl zamícháme. Postupně přidáváme tolik mouky, aby vzniklo hustší těsto. Přimícháme omyté a očištěné borůvky. |
2 | Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky a v horkém tuku je po obou stranách opékáme dokřupava. Dáme na papírové ubrousky okapat. |
3 | Borůvkové noky podáváme sypané skořicovým cukrem. Dobře chutnají také s vanilkovou omáčkou. |