Jednoduchý recept

Pečená makrela s brambory a pórkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 30732

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 kávová lžička Kari koření
120 g Makrela - filety
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Pórek
1 špetka Sůl
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 151kJ
13% Sacharidy 45 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 146 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pečená makrela s brambory a pórkem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno nakrájené šalotky. Zvolna smažíme asi 10 minut, až vše změkne, poté přidáme scezené, omyté, na kostičky rozkrájené oloupané brambory, svazek bylinek bouquet garni a kari koření. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 12 minut, dokud brambory nejsou mekké.

2

Připravíme zapékací mísu a přelijeme do ní uvařenou směs. Navrch položíme posolené, opepřené rybí fielty s hrudkami másla (cca 1 polévkovou lžíci). Vložíme do trouby, dokud není marela řádně propečená - asi na 15 minut.

3

Servírujeme v zapékací míse.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept