Pečená makrela s brambory a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená makrela s brambory a pórkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 30732 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 kávová lžička | Kari koření |
120 g | Makrela - filety |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Pórek |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kari koření, Makrela - filety, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená makrela s brambory a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno nakrájené šalotky. Zvolna smažíme asi 10 minut, až vše změkne, poté přidáme scezené, omyté, na kostičky rozkrájené oloupané brambory, svazek bylinek bouquet garni a kari koření. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 12 minut, dokud brambory nejsou mekké. |
2 | Připravíme zapékací mísu a přelijeme do ní uvařenou směs. Navrch položíme posolené, opepřené rybí fielty s hrudkami másla (cca 1 polévkovou lžíci). Vložíme do trouby, dokud není marela řádně propečená - asi na 15 minut. |
3 | Servírujeme v zapékací míse. |
Poznámka
Servírujeme teplé.