Jednoduchý recept

Tuňák se zelenou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 30735

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Olej olivový
8 polévková lžíce Olivy zelené
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
8 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Tuňák obecný
1 kávová lžička Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
2% Sacharidy 6 g
17% Tuky 13 g
29% Sodík 588 mg
56% Bílkoviny 31 g

Tuňák se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 190 °C.

2

Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy, kapary a lžičku natrhaného tymiánu, lžíci oleje, citronovou šťávu a víno. Směs vložíme na podušení na 10 minut do trouby.

3

Vyndáme misku z trouby a snížíme teplotu na 180 stupňů. Do směsi vložíme na 4 díly rozříznutý steak z tuňáka, polijeme ho šťávou ze směsi, pokapeme zbylým olejem, posolíme a opepříme. Misku vložíme opět do trouby na 10 až 15 minut a pečeme, až je ryba dle naší chuti. Jakmile je ryba hotová, servírujeme horké na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept