Tuňák se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 30735 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
8 polévková lžíce | Olivy zelené |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tuňák obecný |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprika zelená, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 190 °C. |
2 | Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy, kapary a lžičku natrhaného tymiánu, lžíci oleje, citronovou šťávu a víno. Směs vložíme na podušení na 10 minut do trouby. |
3 | Vyndáme misku z trouby a snížíme teplotu na 180 stupňů. Do směsi vložíme na 4 díly rozříznutý steak z tuňáka, polijeme ho šťávou ze směsi, pokapeme zbylým olejem, posolíme a opepříme. Misku vložíme opět do trouby na 10 až 15 minut a pečeme, až je ryba dle naší chuti. Jakmile je ryba hotová, servírujeme horké na stůl. |