Recept

Polévka z chřestu s potočnicí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30738
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

500 g Chřest bílý
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Potočnice
125 g Smetana zakysaná 15%
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 l Víno bílé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
4% Sodík 71 mg
12% Bílkoviny 7 g

Polévka z chřestu s potočnicí postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme, odstraníme dřevnaté části a hlavičky odřízneme. Nakrájíme na malé kousky. Vodu ochutíme solí a cukrem a přivedeme k varu. Špičky chřestu v ní pod pokličkou povaříme cca 4 min. Poté vyjmeme a zbylé kousky vaříme doměkka cca 12 min. Rozmixujeme a propasírujeme.

2

Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm mouku. Postupně vmícháme mléko, víno a chřestové pyré. Polévku necháme vařit na mírném ohni cca 8-10 min.

3

Potočnici omyjeme a na jemno nasekáme. Žloutek řozšleháme se smetanou a přimícháme do polévky. Již nevaříme. Ochutíme citronovou šťávou, muškátem, solí a pepřem.

4

Nakonec přidáme chřestové špičky, prohřejeme, rozdělíme do misek, dozdobíme potočnicí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept