Kerblíková smetanová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kerblíková smetanová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30739 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Kerblík |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 68,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kerblíková smetanová polévka postup přípravy receptu:
1 | Kerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání povaříme na mírném ohni cca 10 min. |
2 | Mezitím žemle nakrájíme na kostičky a na zbytku másla dozlatova osmahneme. Do polévky vmícháme kerblík a zjemníme ji smetanou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krátce promixujeme. |
3 | Do misek rozdělíme smaženou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme. |