Vafle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3074 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 217,1mg |
Draslík | 70,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Rum, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Pak přilijeme rum. |
2 | Mouku prosijeme s kypřicím práškem a přidáme do těsta. Dobře vše promícháme. |
3 | Vaflovou formu předehřejeme na 3. stupeň a plochy vymastíme olejem. Těsto rozdělíme na 6 porcí, vždy 2 lžíce těsta rozetřeme do formy, zavřeme ji a vafle upečeme. Pečení trvá asi 4-5 minut. |