Recept

Holubí bujon s hovězími knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30741
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibulka jarní
1 ks Fenykl sladký - hlíza
100 g Hříbky čerstvé
50 g Nudle vlasové
1 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
knedlíčky
1 kávová lžička Česnek medvědí
200 g Hovězí maso zadní
0,5 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Strouhanka
Bujon z holoubat [30620]
100 g Celer bulvový
0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sůl mořská
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná
Holubí bujon s hovězími knedlíčky
1 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,125 kcal
Kilojoule 4 705kJ
12% Sacharidy 44 g
123% Tuky 92 g
136% Sodík 3 g
117% Bílkoviny 66 g

Holubí bujon s hovězími knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso posekáme nadrobno, dáme ho do mísy, ochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, majoránkou, přidáme drobně pokrájený česnek medvědí, mletou paprikou a přisypeme strouhanku. Maso s kořením a se strouhankou promícháme a utvoříme si (pomocí prstů, které si budeme namáčet do vody) malé knedlíčky.

2

Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky. Očistíme a omyjeme fenykl a pokrájíme ho na nudličky. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Omyté rajče rozkrojíme na čtvrtky.

3

Přilijeme 1 litr holubího bujonu, dáme do do něj zeleninu, ochutíme chilli a solí (asi 1 lžička).

4

Polévku přivedeme k varu, vložíme masové knedlíčky, houby, zmírníme teplotu a vaříme asi 5-6 minut. Pak přidáme vlasové nudle, které povaříme 2 minuty, a polévku odstavíme z plotny.

5

Dosolíme ji podle chuti, přimícháme omytou petrželku kudrnku a podáváme.

6

Bujon z holoubat [30620]:

7

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

8

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

9

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

10

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

11

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

12

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept