Jednoduchý recept

Mátová zmrzlina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 30744
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

6 ks Vejce slepičí
60 g Čokoláda hořká
150 g Cukr krupice
1 hrst Máta
300 ml Mléko polotučné
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
150 ml Smetana čerstvá ke šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
12% Sacharidy 42 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 101 mg
21% Bílkoviny 12 g

Mátová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Ušleháme vejce a cukr do zhoustnutí. Za stálého míchání přivedeme k varu mléko se smetanou. Jakmile se na povrchu začnou objevovat bubliny, nalijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec.

2

Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne natolik, aby zůstávala na vařečce.

3

Vmícháme do krému mátové lístky a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií, necháme asi 1,5 hodiny stát a pak na 30 minut uložíme do lednice.

4

Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, můžeme obarvit potravinářským barvivem, přelijeme do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce. Jakmile je hmota téměř zmražená, vmícháme do ní nadrobno nakrájené kousky čokolády.

5

Hotovou zmrzlinu přikryjeme potravinářskou folií a uložíme ji do mrazničky. Zde vydrží až 3 měsíce.

6

Před podáváním necháme zmrzlinu 20 minut povolit v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept