Recept

Studená letní kuřecí polévka

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30745
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

100 g Červená řepa sterilovaná
100 g Houby čerstvé
1 hrst Kopr čerstvý
200 g Kuřecí prsa
4 ks Okurky nakládané
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
6% Sacharidy 20 g
16% Tuky 12 g
217% Sodík 4 g
27% Bílkoviny 15 g

Studená letní kuřecí polévka postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa zalijeme 1/4 l vody, osolíme a uvaříme na mírném ohni. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a ve vývaru povaříme cca 5 min. Odstavíme a necháme vystydnout.

2

Červenou řepu a okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Maso rozkrojíme na nudličky. Bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme na jemno. Houby scedíme a vývar si ponecháme v hrnci. Vmícháme do něj smetanu a pivo.

3

Zeleninu a maso dáme do mísy, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme 3 h chladit v lednici.

4

Polévku podáváme studenou, jako přílohu můžeme použít chléb.

Poznámka

čas přípravy je bez doby na vychlazení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept