Vepřové maso podušené s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso podušené s ovocem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Šalotka |
115 ml | Šťáva jablečná 100% |
400 g | Vepřové kotlety |
200 ml | Vývar zeleninový |
170 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 69,9mg |
Draslík | 655,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Olej slunečnicový, Šalotka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťáva jablečná 100%, Vepřové kotlety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso podušené s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme libové vykostěné vepřové kotlety, které orestujeme dohněda. Potom maso z pánve vyndáme a přendáme ho do pekáčku. |
2 | V kastrůlku podusíme šalotku s nakrájenými žampióny, zaprášíme moukou a dusíme 6 minut. Potom vlijeme vývar, jablečný mošt a občas promícháme. Trvá to zhruba tak dlouho, než se mouka nerozpustí. Poté ochutíme hořčicí a černým pepřem. Nakonec vše okořeníme, vzniklý sůsek vaříme, dokud nám nezhoustne. |
3 | Jablko bez jader nakrájíme na plátky a poklademe na steaky. Vzniklou omáčkou steaky přelijeme. Maso, které je v zakrytém pekáčku, pečeme v troubě při teplotě 180 °C., asi tak 60-75 minut, dokud nám pěkně nezměkne. Hotové jídlo podáváme s čerstvou petrželkou. |