Kynutá bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutá bábovka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3075 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 g | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
20 g | Hrozinky |
50 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 171,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Mandle, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutá bábovka postup přípravy receptu:
1 | Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi. |
2 | Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout. |
3 | Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme. |
U receptu na kynuté těsto, kde je poměr mouky a tekutiny 1:1 sotva uděláte "hustší těsto", jak se píše v postupu.
A opravdu jen 20 g cukru krupice?