Recept

Holubí zelná polévka s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30750

Ingredience

200 g Hroznové víno
0,5 kávová lžička Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
0,5 dl Víno portské
400 g Zelí kysané
2 ks Šalotka
100 g Šunka drůbeží
Bujon z holoubat [30620]
0,5 polévková lžíce Celer - nať
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Sůl mořská
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,181 kcal
Kilojoule 4 941kJ
15% Sacharidy 53 g
128% Tuky 96 g
128% Sodík 3 g
108% Bílkoviny 61 g

Holubí zelná polévka s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Drůbeží šunku pokrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Kysané zelí necháme odkapat. Omyté hroznové bílé víno rozpůlíme a zbavíme pecek. Snítku kopru omyjeme a odložíme na ozdobu.

2

V hrnci na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme šunku, chvilku smažíme a přimícháme kysané zelí. Ochutíme pepřem, promícháme a dusíme přibližně 5-7 minut.

3

Přilijeme 1 litr holubího bujonu a polévku přivedeme k varu. Snížíme teplotu, doložíme hroznové víno, přilijeme 0.5 dl portského bílého vína, promícháme, dochutíme solí a pomalu vaříme 3-4 minuty.

4

Polévku ozdobíme koprovými lístky a podáváme.

5

Bujon z holoubat [30620]:

6

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

7

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

8

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

9

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

10

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

11

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept