Recept

Holubí krémový bujon s celerem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30754
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

150 g Brambory
200 g Celer řapíkatý
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
1,5 kávová lžička Sůl
Bujon z holoubat [30620]
100 g Celer bulvový
0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sůl mořská
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,096 kcal
Kilojoule 4 585kJ
10% Sacharidy 35 g
131% Tuky 98 g
135% Sodík 3 g
96% Bílkoviny 54 g

Holubí krémový bujon s celerem postup přípravy receptu:

1

Řapíkatý celer a brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky.

2

V hrnci si zpěníme máslo a celer podusíme, pak zalijeme 1 litrem holubího bujonu, přidáme brambory, sůl, kmín a špetku muškátového oříšku a citronový pepř.

3

Vaříme přibližně 7 minut, dochutíme špetkou citronové kůry a přimícháme zakysanou smetanu.

4

Každou porci ozdobíme omytými lístky petrželky kudrnky a podáváme.

5

Bujon z holoubat [30620]:

6

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

7

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

8

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

9

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

10

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

11

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept