Garnátové gumbo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnátové gumbo
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30755 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
18 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
250 g | Garnát obecný |
175 g | Klobása - Čabajka |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Okra - Ibišek jedlý |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
160 g | Rýže loupaná |
1 g | Sůl |
1,3 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 128,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,1mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Okra - Ibišek jedlý, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Klobása - Čabajka, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnátové gumbo postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí. |
2 | Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme. |
3 | Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne. |
4 | Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř. |
5 | Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou. |