Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30755

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
250 g Garnát obecný
175 g Klobása - Čabajka
0,3 kávová lžička Kmín mletý
30 g Mouka pšeničná hladká
250 g Okra - Ibišek jedlý
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
750 g Rajčata
160 g Rýže loupaná
1 g Sůl
1,3 l Vývar rybí
18 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 810kJ
16% Sacharidy 59 g
41% Tuky 30 g
75% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Garnátové gumbo postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí.

2

Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme.

3

Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne.

4

Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř.

5

Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept