Jednoduchý recept

Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30757

Ingredience

2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
200 g Mandle
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
6 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 538kJ
13% Sacharidy 49 g
54% Tuky 40 g
81% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek prolisuejeme, olivy nasekáme. Petrželku opláchneme, necháme osušit a lístky také nasekáme na jemno. Část si odložíme stranou na dozdobení.

2

V hrnci rozpálíme polovinu oleje a podusíme na něm česnek společně s olivami a petrželkou. Přidáme na jemno nastrouhané mandle a vše restujeme, dokud mandle nezačnou vonět. Poté zalijeme vývarem.

3

Šafrán prsty rozdrobíme a rozmícháme v trošce vody. Vmícháme do polévky, ochutíme solí, pepřem a paprikou a na míném ohni povaříme cca 10 min bez pokličky.

4

Mezitím z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na malé kostičky. Rozpálíme zbytek oleje a chléb osmažíme dokřupava. Spolu se zbytkeme petrželky přidáme do polévky, rodělíme do misek a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept