Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30757 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
200 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 778,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 15,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Mandle, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek prolisuejeme, olivy nasekáme. Petrželku opláchneme, necháme osušit a lístky také nasekáme na jemno. Část si odložíme stranou na dozdobení. |
2 | V hrnci rozpálíme polovinu oleje a podusíme na něm česnek společně s olivami a petrželkou. Přidáme na jemno nastrouhané mandle a vše restujeme, dokud mandle nezačnou vonět. Poté zalijeme vývarem. |
3 | Šafrán prsty rozdrobíme a rozmícháme v trošce vody. Vmícháme do polévky, ochutíme solí, pepřem a paprikou a na míném ohni povaříme cca 10 min bez pokličky. |
4 | Mezitím z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na malé kostičky. Rozpálíme zbytek oleje a chléb osmažíme dokřupava. Spolu se zbytkeme petrželky přidáme do polévky, rodělíme do misek a ihned podáváme. |