Caldho verde s chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Caldho verde s chorizo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30759 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
500 g | Kapusta hlávková |
200 g | Klobása Chorizo |
0,5 hrst | Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 184,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kapusta hlávková, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Caldho verde s chorizo postup přípravy receptu:
1 | Oloupané bramobry omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Obojí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakryté vaříme cca 10 min, dokud brambory nezměknou. |
2 | Mezitím oplácheme kapustu, očistíme a nasekáme na tenké nudličky. Chorizo oloupeme a pokrájíme na kolečka. Korinadr omyjeme, osušíme a na jemno nakrájíme. |
3 | Brambory v polévce rozmačkáme, přidáme kapustu, klobásu a ještě 10 min povaříme. Vmíháme korinadrovou nať, ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, zakápneme olivovým olejem a podáváme. |