Recept

Šťavnatý jahodový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 3076

Ingredience

430 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
300 g Jahody zahradní
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko - podmáslí
200 g Mouka polohrubá
450 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Solamyl
1 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
125 ml Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 188kJ
24% Sacharidy 88 g
22% Tuky 17 g
3% Sodík 64 mg
13% Bílkoviny 7 g

Šťavnatý jahodový koláč postup přípravy receptu:

1

Jahody nakrájíme a prosypeme je moučkovým cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.

2

200 g polohrubé a 200 g hrubé mouky smícháme s práškem do pečiva. V míse utřeme 180 g cukru krupice s vejcem, přisypeme promíchané mouky s práškem do pečiva, vlijeme podmáslí a olej a vše zpracujeme na měkké těsto.

3

Plech vymastíme a vyložíme pečícím papírem. Těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a pokryjeme jahodami.

4

Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Do mísy vysypeme 250 g hrubé mouky, 100 g studeného másla pokrájeného na kousky a 250 g krupicového cukru, vše důkladně propracujeme pomocí prstů na drobenku. Tou koláč rovnoměrně posypeme.

5

Koláč pečeme 30 - 45 minut dokud drobenka nezezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept