Šťavnatý jahodový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťavnatý jahodový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 3076 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
430 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
300 g | Jahody zahradní |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko - podmáslí |
200 g | Mouka polohrubá |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 polévková lžíce | Tuk Hera jedlý |
125 ml | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 113,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťavnatý jahodový koláč postup přípravy receptu:
1 | Jahody nakrájíme a prosypeme je moučkovým cukrem a škrobem, aby pustily šťávu. |
2 | 200 g polohrubé a 200 g hrubé mouky smícháme s práškem do pečiva. V míse utřeme 180 g cukru krupice s vejcem, přisypeme promíchané mouky s práškem do pečiva, vlijeme podmáslí a olej a vše zpracujeme na měkké těsto. |
3 | Plech vymastíme a vyložíme pečícím papírem. Těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a pokryjeme jahodami. |
4 | Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Do mísy vysypeme 250 g hrubé mouky, 100 g studeného másla pokrájeného na kousky a 250 g krupicového cukru, vše důkladně propracujeme pomocí prstů na drobenku. Tou koláč rovnoměrně posypeme. |
5 | Koláč pečeme 30 - 45 minut dokud drobenka nezezlátne. |