Jednoduchý recept

Bramborová polévka se sušenými hřiby

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30760
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
10 g Houby sušené
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
35 g Špek
1 špetka Sůl
2 balení Zelenina soup mix
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 035kJ
8% Sacharidy 28 g
48% Tuky 36 g
30% Sodík 609 mg
24% Bílkoviny 14 g

Bramborová polévka se sušenými hřiby postup přípravy receptu:

1

Hřiby necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

Do hrnce vložíme brambory, slaninu a zeleninu. Hřiby vymačkáme a i s nálevem přidáme k zelenině. Zalijeme 1l vody, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Zakryté vaříme cca 1,5h doměkka.

3

Na jíšku nakrájíme cibuli nadrobno, špek na malé kostičky. Špek necháme rozpustit v pánvi a za stálého míchání na něm necháme zesklovatět cibuli. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté rozmícháme v trošce vody a přidáme do polévky. Důkladně promícháme, necháme znovu projít varem a dochutíme.

4

Polévku rozdělíme do misek a podáváme se slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept