Recept

Vepřová smažená kotleta na pomerančové omáčce s oregánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30762

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
115 g Strouhanka
55 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 plátek Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 815kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 8 g
25% Sodík 496 mg
17% Bílkoviny 10 g

Vepřová smažená kotleta na pomerančové omáčce s oregánem postup přípravy receptu:

1

Na salsu si připravíme část oloupané pomerančové kůry, z které odkrojíme vrchní dílek a dále odstraníme jak kůru, tak i bílou slupku. Vzniklou šťávu odlijeme do nádoby. Nakrájenou dužinu promícháme s na jemno nakrájenou jarní cibulkou a pomerančovou šťávou, vše okořeníme.

2

Vepřové řízky dáme do igelitového sáčku, přeložíme, vezmeme váleček na těsto a tyto řízky z obou stran rozklepeme, a to rovnoměrně. Vedle v mističce promícháme mouku s parmazánem, oregánem a kořením. Řízek potřeme rozšlehaným vajíčkem, a potom ho pomoučíme v právě připravené mouce s na jemno nastrouhaným parmazánem, oregánem a strouhankou.

3

V pánvi, kam dáme 1 cm oleje, položíme řízky a opékáme je z obou stran zhruba 3-4 minuty, dokud nezrůžoví. Poté je necháme okapat od přebytečného tuku do ubrousku. Mezitím opékáme další dva řízky a máme na paměti, že musíme mít všechny opečené řízky stále prohřáté. Hotové řízky servírujeme s dříve vytvořenou salsou a dochutíme ji oregánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept