Vepřová smažená kotleta na pomerančové omáčce s oregánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová smažená kotleta na pomerančové omáčce s oregánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30762 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
115 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
55 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 71,4mg |
Draslík | 180,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Oregano sušené, Pomeranče, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová smažená kotleta na pomerančové omáčce s oregánem postup přípravy receptu:
1 | Na salsu si připravíme část oloupané pomerančové kůry, z které odkrojíme vrchní dílek a dále odstraníme jak kůru, tak i bílou slupku. Vzniklou šťávu odlijeme do nádoby. Nakrájenou dužinu promícháme s na jemno nakrájenou jarní cibulkou a pomerančovou šťávou, vše okořeníme. |
2 | Vepřové řízky dáme do igelitového sáčku, přeložíme, vezmeme váleček na těsto a tyto řízky z obou stran rozklepeme, a to rovnoměrně. Vedle v mističce promícháme mouku s parmazánem, oregánem a kořením. Řízek potřeme rozšlehaným vajíčkem, a potom ho pomoučíme v právě připravené mouce s na jemno nastrouhaným parmazánem, oregánem a strouhankou. |
3 | V pánvi, kam dáme 1 cm oleje, položíme řízky a opékáme je z obou stran zhruba 3-4 minuty, dokud nezrůžoví. Poté je necháme okapat od přebytečného tuku do ubrousku. Mezitím opékáme další dva řízky a máme na paměti, že musíme mít všechny opečené řízky stále prohřáté. Hotové řízky servírujeme s dříve vytvořenou salsou a dochutíme ji oregánem. |