Jednoduchý recept

Clam Chowder polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30766
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory
0,5 ks Citrony
30 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Mušle slávky
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tymián čerstvý
400 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
10% Sacharidy 36 g
21% Tuky 16 g
55% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Clam Chowder polévka postup přípravy receptu:

1

Mušle důkladně omyjeme, otevřené nepoužijeme. Citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do vývaru, zahřejeme, přidáme mušle a zakryté povaříme cca 50 min. Poté slijeme, vývar přefiltrujeme a vrátíme do hrnce. Z otevřených mušlí vyjmeme maso.

2

Šalotky oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky.

3

V hrnci rozehřejeme polovinu másla a orestujeme na něm šalotku s tymiánem. Zalijeme vývarem, mlékem a přidáme brambory. Pod pokličkou vaříme cca 15 min.

4

Zbytek másla spojíme s moukou a postupně vmícháme do polévky. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem a vložíme maso.

5

Rozdělíme do misek, posypeme sekanou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept