Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30768

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Hřebíček
1 ks Jablka
150 g Jogurt bílý
3 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kmín římský
250 g Kuřecí maso grilované
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
100 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
1,5 l Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 376kJ
11% Sacharidy 41 g
145% Tuky 108 g
62% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Kořeněná Mulligatawny postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.

2

Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.

3

Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

4

Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.

Poznámka

zázvor cca 1 cm velký

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept