Polévka Gaspacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Gaspacho
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 3077 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb konzumní |
0,5 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
75 g | Paprika zelená |
75 g | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata |
100 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 358,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Ocet vinný, Okurka salátová, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Gaspacho postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná rajčata, očištěné okurky, papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Část oddělíme a použijeme jako vložku do polévky. Do větší části zeleniny přidáme česnek, rajčatový protlak, vinný ocet, olivový olej, rajčatovou šťávu,sůl, pepř a namočený toastový chléb a vše důkladně rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme zbylou zeleninu a dáme na 2 hodiny chladit do lednice. |
2 | Vychladlou polévku podáváme ozdobenou bazalkou a pečenými krutonky. |