Jednoduchý recept

Krém vanilkový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 30776

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1500 ml Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
20 ml Tresť vanilková
8 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
14% Sacharidy 52 g
32% Tuky 24 g
3% Sodík 68 mg
25% Bílkoviny 14 g

Krém vanilkový postup přípravy receptu:

1

Do hrnce rozklepneme vejce, přidáme žloutky, cukr, mouku, sůl a vše důkladně promícháme. Přilijeme horké mléko, vanilkovou esenci, stále mícháme, hrnec přendáme na mírný oheň a mícháme, dokud krém nezhoustne. Povaříme přibližně 2 minuty. Hrnec odstavíme a do téměř vychladlého krému postupně zapracujeme změklé máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept