Krém vanilkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém vanilkový
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30776 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
120 g | Máslo čerstvé |
1500 ml | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
20 ml | Tresť vanilková |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 423,7mg |
Draslík | 57,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 944,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém vanilkový postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce rozklepneme vejce, přidáme žloutky, cukr, mouku, sůl a vše důkladně promícháme. Přilijeme horké mléko, vanilkovou esenci, stále mícháme, hrnec přendáme na mírný oheň a mícháme, dokud krém nezhoustne. Povaříme přibližně 2 minuty. Hrnec odstavíme a do téměř vychladlého krému postupně zapracujeme změklé máslo. |