Jednoduchý recept

Krém cukrářský základní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 30777
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

500 g Cukr moučkový
1000 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká
10 ml Tresť vanilková
12 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 683kJ
18% Sacharidy 65 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 18 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krém cukrářský základní postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nasypeme cukr, přidáme žloutky, mouku a důkladně promícháme. Přilijeme mléko, vanilkovou esenci, rozmícháme a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme. Povaříme 2 minuty, kdy nám krém zhoustne a odstavíme z ohně. Krém dáme vychladit do lednice.

Poznámka

Vanilkovou příchuť můžeme libovolně obměňovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept