Recept

Kachní prsa s omáčkou z červeného vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30779
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
8 ks Fíky čerstvé
2 polévková lžíce Jíška instantní
500 g Kachní prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
200 g Nudle široké
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 035kJ
28% Sacharidy 102 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 300 mg
58% Bílkoviny 33 g

Kachní prsa s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kachní prsa potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev na rozehřátý olej a opékáme po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě.

2

Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.

3

Vypečené sádlo z pánve slijeme a ve šťávě necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Zalijeme červeným vínem, přidáme zelený pepř a omáčku necháme přejít varem. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme.

4

V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme cukr. Vmícháme rozpůlené fíky a krátce je karamelizujeme.

5

Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s fíky a vařenými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept