Jednoduchý recept

Chřestové rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Chřestové rizoto 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 3078

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
375 g Chřest bílý
1 ks Cibule
15 g Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
175 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 l Vývar zeleninový
3 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 604kJ
22% Sacharidy 80 g
31% Tuky 23 g
59% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Chřestové rizoto postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a 3 - 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chřest a povaříme.

2

Do směsi vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme naběračku horkého vývaru a mírně vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po naběračkách a vaříme asi 20 - 25 minut, až rýže změkne.

3

Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, smetanu a povaříme, až se smetana vsákne. Ozdobíme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept