Salát z kysaného zelí s bramborami a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kysaného zelí s bramborami a šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30783 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
3 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 575,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer řapíkatý, Jablka, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kysaného zelí s bramborami a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky. Podusíme je na pánvi ve 2 lžících vody asi 5 minut. |
3 | V míse promícháme kysané zelí s plátky brambor, podušenými jablky, na kolečka nakrájeným řapíkatým celerem. |
4 | Salát rozdělíme na talíře a zalijeme zálivkou připravenou smícháním oleje, octa, soli a pepře. Povrch salátu posypeme na nudličky nakrájenou šunkou. |
Poznámka
Do salátu můžeme pro vylepšení přidat kostičky vyškvařené slaniny.