Recept

Zeleninový bujon s hráškovými lusky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30792
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 g Hrachové lusky
2 polévková lžíce Máslo pepřové
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
11% Sacharidy 40 g
200% Tuky 150 g
36% Sodík 723 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zeleninový bujon s hráškovými lusky postup přípravy receptu:

1

Mladé lusky cukrového hrášku očistíme a omyjeme. V hrnci na rozpuštěném pepřovém másle lusky podusíme, přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny a při mírné teplotě vaříme 7 minut.

2

Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a podáváme.

3

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

4

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

5

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

6

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

7

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

8

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept