Recept

Svěží salát s lososem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30799

Ingredience

1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
1 ks Limetka
600 g Losos - filety
4 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 327kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 380 mg
59% Bílkoviny 33 g

Svěží salát s lososem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 250 °C. Filet z lososa opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr zakápneme citrónovou šťávou.

2

Do pekáče dáme 3 lžíce olivového oleje, mašlovačkou vymastíme a vložíme nudličky z lososa. Rozprostřeme a pomažeme 1 lžící olivového oleje. Pečeme na středním roštu přibližně 10 minut. Pekáč po upečení hned vyjmeme a necháme zchladnout.

3

Nyní si připravíme zeleninovou část salátu. Papriky omyjeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme najemno.

4

Olivy slijeme na cedník a necháme okapat. Pak je nakrájíme na kolečka.

5

Do mísy dáme nakrájené papriky, cibuli, česnek, olivy a přidáme lžíci kaparů. Vše důkladně, ale lehce promícháme. Limetku rozpůlíme. Vymačkáme šťávu a prsty vytrháme zbytky dužiny. Do misky dáme vytrhané kousky dužiny, limetkovou šťávu, zbývající olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a vidličkou našleháme na dresink.

6

Na talíře rozprostřeme salátové listy, které jsme předtím opláchli pod studenou tekoucí vodou a osušili. Připravený salám naaranžujeme na salátové listy a navrch položíme pečené kousky lososa. Vše přelijeme dresinkem a necháme asi 10 minut odpočinout. Podáváme s plátky bagety nebo opečeným toastovým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz