Houbová polévka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s bylinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 3080 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar slepičí |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 482,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekanou cibuli, utřený česnek a zpěníme, až změknou, ale nezmění barvu. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 10 minut, občas promícháme. |
2 | Poté přilijeme vývar a víno, přisypeme lžičku tymiánu, všechnu majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, zakryjeme a vaříme zvolna asi 10 minut. Podle chuti dochutíme. |
3 | Podáváme posypané zbylým tymiánem. |