Recept

Bramborová pizza s dvojím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30802

Ingredience

1000 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
1 kávová lžička Majoránka
125 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Gorgonzola
150 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 983kJ
23% Sacharidy 83 g
28% Tuky 21 g
55% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Bramborová pizza s dvojím sýrem postup přípravy receptu:

1

Do ohřátého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a spolu s olejem, vejcem a moukou smíchanou se špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté čistou utěrkou asi 45 minut kynout.

2

Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a umícháme se smetanou na hladký krém.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

4

Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na máslem vymazaném plechu. Okraje zdvihneme a těsto potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a majoránkou.

5

Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35-40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept