Bramborová pizza s dvojím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pizza s dvojím sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30802 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
1 kávová lžička | Majoránka |
10 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
150 g | Sýr Gouda 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 138,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Droždí, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová pizza s dvojím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do ohřátého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a spolu s olejem, vejcem a moukou smíchanou se špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté čistou utěrkou asi 45 minut kynout. |
2 | Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a umícháme se smetanou na hladký krém. |
3 | Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
4 | Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na máslem vymazaném plechu. Okraje zdvihneme a těsto potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a majoránkou. |
5 | Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35-40 minut. |