Zelí s rajčaty a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí s rajčaty a kapary
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30803 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
2 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 374,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí s rajčaty a kapary postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme čtvrtky omytého hlávkového zelí. Přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájená sušená rajčata a očištěnou, na proužky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, osolíme a opepříme. |
2 | Do vypečené šťávy přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pokrm asi 15 minut. |
3 | Nakonec vmícháme kapary a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme 2 menší hlávky zelí, každou o váze cca 300 g. Pokrm můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.