Recept

Zelí s rajčaty a kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30803
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kapary
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
200 g Zelenina kořenová
2 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
18% Sacharidy 64 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 395 mg
26% Bílkoviny 15 g

Zelí s rajčaty a kapary postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme čtvrtky omytého hlávkového zelí. Přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájená sušená rajčata a očištěnou, na proužky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, osolíme a opepříme.

2

Do vypečené šťávy přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pokrm asi 15 minut.

3

Nakonec vmícháme kapary a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme 2 menší hlávky zelí, každou o váze cca 300 g. Pokrm můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept