Recept

Chlebový zeleninový bujon

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30804
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Česnekové máslo
50 g Chléb samožitný
100 g Cuketa
100 g Ječmen - obilky
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Pažitka
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 592kJ
18% Sacharidy 64 g
206% Tuky 155 g
43% Sodík 855 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chlebový zeleninový bujon postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme ječmen do studené vody. Druhý den ho scedíme.

2

Očistíme a omyjeme papriku, cuketu a rajčata. Papriku bez semínek pokrájíme na tenké pásky, spařená a oloupaná rajčata s cuketou na kostičky. Černý chleba pokrájíme na kostičky.

3

V hrnci na rozpáleném česnekovém másle zeleninu podusíme, přidáme k ní pokrájený chleba, promícháme a zalijeme litrem zeleninového bujonu. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, ochutíme solí a vaříme 7-8 minut. Pak přidáme scezený ječmen, vše povaříme ještě 2 minuty.

4

Polévku podáváme s omytou, drobně pokrájenou pažitkou.

5

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek, vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

7

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

8

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

9

Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

10

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept